Етапи при изграждане на пелетни инсталации по Мярка 123

Пелетите са екологично неутрално гориво, набиращо напоследък заради своите качества все по голяма популярност

StarПроцес за организиране производство на брикети/пелети

 • Регистрация на фирма
 • Закупуване на земя
 • ПУП (Смяна на предназначение)
 • Виза за проектиране

[box type=“info“ align=“aligncenter“ class=““ width=“300″]Ако търсите да закупите качествени дървесни пелети препоръчваме пелетите на Vesta. Изключително качество – много ниско съдържание на пепел и никаква шлака.[/box]

[button color=“red“ size=“medium“ link=“https://vestapellets.com“ icon=“fa-hand-o-right“ target=“true“]Премиум Пелети от Производител[/button]

StarДокументи за Пелетна инсталация (Мярка 123)

 • Документ за ползване в/у имота за срок не по-малък от 6 години

SchoolДокумент за ползване върху имота за срок не по-малък от шест години от датата на подаване на заявлението за подпомагане в случай на кандидатстване за разходи за закупуване и/или инсталиране на нови машини, оборудване и съоръжения, необходими за подобряване на производството и/или обновяване на сгради и/или помещения, за които не се изисква разрешение за строеж в съответствие със Закона за устройство на територията (ЗУТ);

Nota Bene: В случай, че имота не е собственост на кандидата (Юридическото лице което кандидатства).

 • Документ за учредено право на строеж в/у имота за срок не по-малък от 6 г.

SchoolДокумент за учредено право на строеж върху имота за срок не по-малък от шест години от датата на подаване на заявлението за подпомагане в случай на кандидатстване за строително-монтажни работи, за които се изисква разрешение за строеж в съответствие със ЗУТ.

Nota Bene: В зависимост от това дали ще се извършват СМР за които се изисква разрешение за строеж съгласно ЗУТ. В противен случаи тази точка отпада.

 • Становище от РИОСВ

SchoolКопие от решение за преценяване на необходимостта от извършване на оценка на въздействието върху околната среда или копие от решение по оценка на въздействие върху околната среда (един от двата документа се представя, само когато съществува такова изискване съгласно Закона за опазване на околната среда)

 • Доказване наличието на суровинна база + пазарен потенциал

School

– кандидатът е представил предпроектно проучване в случай на изграждане на ново предприятиe;

– кандидатът на предприятието е осигурил най-малко 50 на сто от суровините за първата прогнозна година от бизнес плана;

– кандидатът е осигурил реализация на най-малко 50 на сто от готовата продукция за първата прогнозна година от бизнес плана. (Копия от споразумения (договори) / писма за намерение за реализация на най-малко 50 на сто от готовата продукция за най-малко първата прогнозна година от бизнес плана)

 • Техническо проектиране

Копие от одобрен проект с количествени сметки на проектантите към всяка от неговите части и копие от разрешение за строеж, издадено от съответната община, заедно с документ за собственост на земята/сградата, където ще се извършват строително-монтажните работи или учредено право на строеж за срок не по-малък от 6 години след датата на кандидатстване (при извършване на строително-монтажни работи, за които се изисква разрешение за строеж съгласно Закона за устройство на територията)

 • Технологичен проект

SchoolКопие от технологичен проект със схема и описание на технологичния процес

 • Бизнес план по ПЗСР МЯРКА 123

SchoolТъй като такъв тип проекти предвиждат СМР срокът на бизнес плана който показва икономическата устойчивост а инвестицията трябва да бъде най-малко 10 години.

Подаване на документи в Областна разплащателна агенция

StarУправление на проект

 • Подписване на договор с РА;
 • Банков кредит;
 • Доставка на оборудване;>
 • Монтаж на оборудването.

CameraСнимката показва кои от етапите може да движите паралелно и времето необходимо за това, като имате предвид, че тези срокове са поставени на база нормативните уредби действащи в България ( възможни са промени), които регламентират задължителните срокове.

peleti_proces

Pointing upЗа повече информация моля да се свържете с екипа на консултантска компания„ЕНПРОМ“и Finansirane.eu

12 Comments
 1. Здравейте!
  Възможно ли е да кандидатствам за субсидия за изграждане на инсталация за производство на пелети тази година?
  Благодаря за вниманието!

  • Здравейте,

   Бихте могли да кандидатствате за цех за производство на пелети по мярка 8.6 от ПРСР 2014-2020г. Повече информация относно изискванията, производствения процес и необходимите документи за кандидатстване, може да разберете на безплатна консултация с наш колега, в някой от офисите ни в страната, които може да видите в секция: Контакти.

 2. zdraveyte gn-Zdrafkov otdavna iskam da si imam malik biznes i skoro poznah da oglejdam sayta za razvitie na selskite rayoni toes peleti.I tazi sutrin vi pratih crez internet iskam da rasbera dali si prieta

 3. Reply
  Ивайло Янков 25.10.2012 at 16:05

  Здравейте г-н Доганов,

  Може да се кандидатства с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 123. Това, което знаем към момента, е че ще има отговорен прозорец за другата година, но незнаем точно кога. Имайте предвид, че има поне няколко месеца работа по подготовката на проектната документация за да може да входираме проекта другата година.

  Ние от своя страна можем да Ви помогнем, като Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.

  За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

  Поздрави,

 4. Здравейте! Има ли програма, по която може да кандидатства вече изградена инсталация – например за закупуване на суровина или нещо друго, което може да изникне като непредвиден разход. Инсталацията ще започна да работи ефективно след около месец по предварителен план. Благодаря предварително!

  • Здравейте г-н Янков,
   Към днешна дата (25.10.2012г.) има ли възможност да се кандидатства за изграждане на инсталация за производство на пелети. Приемат ли се проекти? Има ли неусвоени средства по тази програма?

 5. Reply
  Дионисиев 22.04.2012 at 13:40

  Здравей те г-н Янков искам да ви попитам мога ли и по каква мярка да кандидатствам за европейска субсидия за микро производство на еко-пелети ?.
  Аз съм собственик на ЕООД занимаващо се с търговия, в момента откривам и нова дейност земеделско производство.Инвестирам собствени средства в производство на биохумус от червен калифорнийски червей и засаждане на дървета биомаса (пауловния) от който след време ще добивам суровината за еко-пелетите.
  И другото което ме интересува , възможно ли е помещението в което ще се произвеждат пелетите да е под наем ?.

  • Reply
   Ивайло Янков 23.04.2012 at 13:26

   Здравейте г-н Дионисиев,

   Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 123 за изграждане на пелетно производство.

   Ние от своя страна можем да Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално

   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!

 6. Добър ден,

  Опитах се да се свържа с Вас на посочените координати, но все още никой не ми е отговорил. Проявявам интерес да осъществим среща във връзка с реализацията на проект по мярка 123 в общ. Чепеларе.

  Поздрави,
  Милена

  • Reply
   Ивайло Янков 15.04.2012 at 13:57

   Здравейте Милена,

   Чухме се по телефона – ще се радвам да се видим в нашия офис.

   Поздрави,
   Ивайло Янков

 7. Reply
  Моника Канчелян 10.01.2012 at 15:43

  Здравейте г-н Конев,

  Благодаря за полезната информация в материала. Заинтересувани сме да ни консултирате и подготвите проекти за цех за пелети. Бихме искали да се свържем с Вас.

  С Уважение,
  Моника

  • Здравейте Моника,

   Ще се радвам да се свържете с нас. Може да го направите директно на моя телефон: 0888259218 – Димитър Конев

   Поздрави!

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0