Започват три процедури по програма "Конкурентоспособност"

Три процедури по оперативната програма „Конкурентоспособност“ ще стартират до края на годината.

Това заяви заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов по време на конференцията „Промени и предизвикателства за малките и средните предприятия във време на криза“.

Трите процедури са „Технологична модернизация в предприятията“, „Насърчаване на бизнес кооперирането и клъстерите“ и „Създаване на регионални бизнес инкубатори“.

Останалите мерки по програмата са свързани с опростяване на административните пречки пред бизнеса, насърчаване на образованието, улеснен достъп до финансиране и други.

Източник: Investor.bg

6 Comments
 1. Здравейте,
  Какви са възможностите за финансиране по програма за развитие на конкурентноспособността за фирма занимаваща се с пласмент и дистрибуция за напитки в гр. Средец, обл. Бургас. Същото ми запитване стои и за фирма занимаваща се с транспортна дейност. Благодаря Ви предварително за оказаното внимание и отделено време.

  • Reply
   Ивайло Янков 23.04.2012 at 15:53

   Здравейте г-жа Тодорова,

   Моля уточнете, какво се има предвид, като казвате „транспорт“, що касае де дейността свързана с дистрибуция, то тя няма как да бъде финансирана по програма за безвъзмездна помощ.

 2. Reply
  Иавайло Здравков 08.01.2010 at 11:01

  Здравейте Павел,
  „Технологична модернизация”, програма „Конкуретноспособност” се очаква да стартира през първото тримесечие на тази година, просто в един от публикуваните документи има допусната техническа грешка, това е причината да се получава това разминаване.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 3. Здравейте,
  До колкото разбирам от вашата статия, схемата за „Технологична модернизация“ ще стартира в началото на тази година, а от индикативната годишна програма на ОП“РКБИ“ публикувана по повод 100 дни на правитеслтвото прогнозния срок е третото тримесечие на 2010г.Може ли малко разяснение по въпроса.

 4. Reply
  Иавайло Здравков 23.11.2009 at 14:54

  Здравейте Николай,

  Идеята на програма „КС” и в частност „Въвеждане на възобновяеми енергийни източници“ е следната:

  Ако примерно Вие имате някакво производство, може да кандидатствате с проект за изграждане на ФВ – Централа с цел да използвате произведената електро енергия за вашето производство. Това е приложими за всякакви ВЕИ източници с цел оптимизация и намаляване на разходите Ви.

  Изграждане на ФВ – Централа с цел бизнес се финансира по програма „РСР” Мярка 312.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 5. Reply
  Николай Христов 19.11.2009 at 19:39

  Какви са възможностите и начините за финансиране на инвестиционен проект „Изграждане на фотоволтаична електроцентрала“ по ОП Конкурентоспособност – схема „Въвеждане на възобновяеми енергийни източници“ (видно от презентацията на Министъра на Икономиката по повод 100 дни от управлението на новия екип на Министерството) и кои могат да бъдат бенефициенти по тази схема?

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0