Започва изплащането на преходната национална помощ за животни

Субсидията за овце и кози ще бъде преведена наведнъж, за крави и биволи – на два транша

биволиСъс заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева е определен размерът на плащанията по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки, кози-майки, говеда и биволи.

По Схемата за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството, помощта е на стойност от 35.43 лв. за едно допустимо за подпомагане животно. Фермерите кандидатствали по Схемата – за необвързано производство с говеда ще получат по 190.00 лв., а за биволи по 336.00 лв. на животно.

Плащанията ще започнат в рамките на настоящата седмицата, като Държавен фонд „Земеделие“ ще изплати в пълен размер субсидиите  на стопаните отглеждащи овце-майки и кози-майки.

Помощта за говеда и биволи ще се преведе на два транша. Първият ще е през ноември, вторият през януари 2017 г. При първото плащане субсидията ще е по 102.40 лв. за говеда и по 183.00 лв. за  биволи. По Схемата за необвързано производство остатъкът от подпомагането ще бъде преведен през януари 2017 г. Тогава стопаните на крави ще получат по 87.60 лв. за животно, а на биволи – по 153.00 лв. 1

Финансовият пакет по Схемата за преходна национална помощ за говеда за 2016 година е в размер над 44 млн. лева.

Общият бюджет по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството за настоящата кампания е над 37 млн. лева, като броя на подпомаганите животни се увеличава с над 33 хил. броя или с повече от 3%.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0