Земеделският министър подписва протокол във Франция

Бик на изложението SIA, ФранцияМинистърът на земеделието и храните Десислава Танева ще посети българския щанд на Международното селскостопанско изложение „SIA (Salon International de l’Agriculture) 2016”, Париж, Франция.

България участва с щанд, наподобяващ родния бит и култура. Той заема 80 кв. метра, а изложителите са 12 фирми. Гостите и посетителите на изложението ще могат да дегустират характерни за страната ни български продукти и напитки, като млечни продукти – овче, краве, козе и биволско сирене, кашкавал от овче и краве мляко, месни колбаси  със защитени георграфски наименования – филе „Елена“ Говежда Кайзер пастърма, „Кайсерован Врат Тракия“ и луканка „Панагюрска“, локум, мед, розови продукти, вино и др.

В рамките на посещението министър Танева ще се срещне с Жан-Мари Оран – генерален директор на Международната организация по лозата и виното.

По време на форума официално ще се подпише  протокол за сътрудничество между МЗХ и Национална служба за земеделски и морски продукти на Френската Република /Франсагример/.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0