Индикативна годишна работна програма за 2011г. на програма „КС“

Очаквайте отваряне на 10 процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на обща стойност 405 071 431 евро (792 250 856,80 лв.).

Програмата предвижда обявяване на 10 процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на обща стойност 405 071 431 евро (792 250 856,80 лв.). От тях 90 000 000 (176 024 700 лв.) евро са предвидени за развитие на научноизследователска и развойна дейност от предприятията, изграждане на технологични паркове, развитие на приложните изследвания в българските изследователските организации и създаване на иновационна мрежа.

13 Ресурс от 265 837 780 евро (519 933 505,20 лв.) ще бъдат предоставени на бизнеса за технологична модернизация, покриване на международно признати стандарти и въвеждане на системи за управление, създаване на регионални бизнес инкубатори, и така очакваните от бизнеса процедури за въвеждане на енергоспестяващи технологии и възобновяеми енергийни източници.

Институционалните бенефициенти на програмата ще могат да се възползват от предвидените 49 233 651,33 евро (96 292 652,28 лв.) за укрепване на международните пазарни позиции на българската икономика.

Вижте тук: Индикативна годишна работна програма за 2011г.

За повече информация моля да се свържете с екипа на консултантска компания „ЕНПРОМ“ и Finansirane.eu

7 Comments
 1. Здравейте,

  Студент съм и пиша рапорт за България – относно усвояването на еврофондовете. Въпросът ми е, дали някой има представа как се кординират и разпределят европарите в Белгария. Смисъл как става, определените Министерства получават дадена сума и оттам се разпределят към областните управители или общините?? или цялото кординиране зависи от Министър Дончев ?
  Благодаря ви предварително.

  Поздрави,
  Калоян

 2. Reply
  Зорница Христова 02.02.2011 at 0:05

  Здравейте на всички участници,

  Имам въпрос към хората, които са запознати с реалните възможности за финансиране на проекти със средства на ЕС към 2011.
  Като физически лица от началото на миналата година с приятели работим върху една идея, която в последствие бе разработена и понастоящем представлява завършен проект.
  По същество проекта има за цел да подобри взаимоотношенията между две обществени групи лица.
  За постигане целите на проекта се предвижда изграждането на интернет страница, чрез която ще бъде осъществявана връзката между двете групи лица.
  Планираната дейност е стопанска, но поради факта, че голяма част от целите на проекта са с обществено полезна насоченост към подобряване на законоприлагането в обществото се надяваме, че съществува възможност за финансиране със средства на ЕС.
  Друго, което се сещам, че е важно да спомена е възможността този проект да се реализира на територията обхващаща държавите членки на ЕС предвид факта, че ще се реализира посредством Интернет.

 3. Reply
  Благовеста 28.01.2011 at 14:40

  Здравейте !
  Още преди да станат известни тези програми за финансиране имам слабост към ТЕМАТА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРИРОДНИ И ОТПАДЪЧНИ СУРОВИНИ. Интересна дейност, която е свързана и с производство на екологични продукти, опазване на околната среда, с оползотворяване на отпадъци и икономия на ресурси, изграждане на култура по отношение на природните суровини и отпадъците и не на последно място е създаването и на работни места. Аз съм инженер по образование и темата на дипломната ми работа е свързана с използването на природни суровини. Мислите ли, че с или без финансиране ще успея да изградя малко предприятийце в тази държава. Имам фирма и се занимавам с търговия. Виждам и усещам отношението на държавата към дребните предприемачи. Надявам се нещата да се променят!
  Има ли някакъв шанс една жена без никакви протекции да спечели финансиране?

 4. Reply
  Ивайло Янков 17.01.2011 at 11:49

  Здравейте Елена,

  За съжаление исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма за безвъзмездно финансиране.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 5. Reply
  Елена Панкова 16.01.2011 at 11:52

  Здравейте!
  имам три магазина в които предлагам само български стоки. мога ли да кандидатствам за финансиране за покупка на стока примерно?

 6. Reply
  Ивайло Янков 20.12.2010 at 12:31

  Здравейте Иво,

  Моля конкретизирайте каква Ви е точно идеята!

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 7. Reply
  Иво Илиев 19.12.2010 at 15:42

  Здравейте .Има ли някакаъв начин за финансиране на дребен бизнес и какъв е начинът за кандидатстване.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0