МЗХГ ще пусне преработвателната мярка 4.2 веднага след обнародване на ЗПЗП в Държавен вестник

Лозана Василева и посланикът на Китай Джан Хайджоу откриха логистичния хъб

Подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ ще бъде отворена за прием веднага след като бъдат обнародвани промените в Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП). Това заяви в Пловдив заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева.  Днес тя бе гост на тържеството при откриване на първия Логистичен център и Павилион за електронна търговия между страните от Централна и Източна Европа и Китай. Той се намира северно от града на тепетата в района на зона „Марица“.

Освен мярка 4.2, в готовност за започване на прием са още общинската мярка 7.2, горските мерки, мярка 6.1 за млади фермери и мярка 4.1.2, която касае малките земеделски стопанства.

По посочените мерки е имало провеждане на тематични работни групи, обществено обсъждане, публикувани са проектонаредбите. Отварянето на мерките ще е предхождано от публикуване на насоки за кандидатстване, както се изисква по Закона за управление на европейските средства, уточни заместник-министърът.

Според Лозана Василева измененията в Закона за подпомагане на земеделските производители съвсем скоро ще бъдат обсъдени и гласувани в пленарна зала. Тя се надява поне една от посочените мерки да стартира още през тази година.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0