МЗХ ще обсъди с бранша как по-справедливо да се разпредели бюджета за тютюна

конгрес на тютюнопроизводителитеСъс сигурност и догодина тютюнопроизводителите ще получат подкрепа от националната преходна помощ, тъй като този разход е заложен в националния бюджет. Каква ще е сумата обаче ще стане ясно, когато Народното събрание одобри план-сметката за 2017 г. Това съобщи земеделският министър Десислава Танева днес пред журналисти. Тя взе участие в провеждането на 35-ия конгрес на европейската организация на тютюнопроизводителите УНИТАБ.

Танева добави, че предстои комуникация с бранша, който има свои предложения как тази подкрепа да бъде разпределена по възможно най-справедлив начин.

Земеделският министър препоръча на българските производители на тютюн да се запознаят с опита в други европейски страни, където стопаните са по-организирани, а сдруженията – по-активни.

Пред журналисти Десислава Танева съобщи, че от  днес започва приемът на  заявления от земеделски производители за получаване на отстъпка от акциза на горива, ползвани за земеделски нужди. „Държавната помощ вече се предоставя по значително по-опростен начин отколкото предходната. Всеки земеделски производител има норма, която може да докаже чрез фактури за закупеното гориво за предходната година“, обясни министърът.Тя допълни, че по този начин ще  бъдат ограничени до минимум нарушенията и измамите. „Максималните предвидени средства за кампания 2015 за акциза на горивата са в размер на 84 млн. лв. и ще бъдат разплатени до края на годината“, каза още министър Танева.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0