Министърът измени и допълни скандалната заповед за мерки 10 и 11 от ПРСР

биоземеделиеС нова заповед от днес земеделският министър Христо Бозуков изменя и допълва предишната заповед от 28 февруари, която касае приема на заявления по мярка 10 „Агроекология и климат“ и мярка 11 „Биологично земеделие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. Днес, а и през последници седмици, фермерите организираха масови протести срещу заповедта на проф. Бозуков от края на февруари.

С днешната заповед министърът отново отказва приема на заявления за нов ангажимент по биологичната мярка и мярка 10. Изключение се допуска при две от подмерките по мярка 10.

Нов прием е разрешен за дейности по направление „Традиционни практики за сезонна паша (пасторализъм)“ и за „Опазване на застрашени от изчезване местни породи, важни за селското стопанство“.

Частично се отваря нов прием за ангажименти по направление „Възстановяване и поддържане на постоянно затревени площи с висока природна стойност (ВПС)“. Той обаче е само за кандидати, които през 2016 г. са приключили ангажимента си по мярка 214 и то само за площите, които са декларирани през Кампанията за директни плащания 2016 г.

Новата заповед въвежда забраната през 2017 г. одобрените от предходните години бенефициенти по мерки 10 и 11 да разширяват поетите вече ангажименти.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0