„Млад фермер“ и „Инвестиции в земеделски стопанства“ ще стартират първи

“ Стартова помощ за млади земеделски производители“ и “ Инвестиции в земеделски стопанства“ са първите две мерки, които ще бъдат пуснати в началото на следващата година.

Това информира земеделският министър Десислава Танева по време на годишната конференция на Националното сдружение на общините в България, която се проведе в НДК. Тя подчерта, че екипът на МЗХ прави всичко възможно в максимално кратък срок новата Програма да бъде изпратена за одобрение в Брюксел.

„Официалното одобрение на програмата в този случай няма как да стане до края на тази календарна година, но за тези две мерки считаме, че рискът би бил минимален за националния бюджет и те ще бъдат отворени при неофициално одобрение на Европейската комисия“, каза още министър Танева.

Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. е основна за развитието на малките населени места, посочи министърът. Танева уточни, че мярката ще се прилага на територията на 231 общини в селските райони и основен бенефициент по нея са общините. Средствата предвидени по мярката са в размер на 1,2 млрд. лева.

източник: www.agroplovdiv.bg

[signoff]

1 Comment
  1. Здравейте, Г-н Янков всички знаем от къква важност е развитието на селското стопанство и туризма за страната ни.Аз сам от столицата на Родопите и въпреки, че се намираме в близост до курорта Пампорово,туризма ни е много слабо развит особенно силно обезлюдените ни с невероятна природа и красиви планински забележителности села.Според мен това се дължи на това,че обикновенния човек не е достатачно информиран за възможностите които предлагат мярка 311 и 312.За по достъпна информация хората които нямат достъп до интернет мисля че е нужно ваши офиси да се открият в повече областни градове, а нашият град Смолян има крещяща нужда то Вас.Да не говорим, че самият аз имам идея която искам да развия и липсата на информираност ми създава затруднения за реализацията и.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0