НАЙ-ДОБРОТО ОТ ЗЕЛЕНИЯ БИЗНЕС

Форум и изложба за Югоизточна Европа

Наскоро комисарят по климата Кони Хедегор заяви, че светът се нуждае от нов интелигентен подход за икономически растеж, който да е тясно обвързан с влиянието върху околната среда, а не да насърчава свръхпроизводството и консумацията на ресурси. Възобновяемата енергия, енергийната ефективност и използването на отпадъците като суровини са в основа на зелената трансформация на световната икономика и единствен път към ‘’чисто” бъдеще. Тези три горещи теми ще са във фокуса тазгодишния форум и изложба за Югоизточна Европа, които ще се проведат от 28-ми до 30-ти март в Интер Експо Център София. Организатор е Виа Експо.

ИЗЛОЖБАТА

Тя ще бъде разположена в 4 зали и на външни площи, като обхваща няколко тематични сектори. Акценти ще са Австрийският и Американският павилион. Водещи имена като Canadian Solar, REC, JCS Solar, Csun, Global Wind Power, Solarezo, Алукьонигщал, Susinoil, Cink Hydro, Gamesa, Muyang Group и мн. др. ще покажат системи за производство на възобновяема енергия от вятър, слънце, вода и биомаса. Традиционен участник е Fronius – компания с над 60 годишен опит в соларната електроника. През 2010 г. тя е произвела и продала изделия с обща мощност от 1200 MW, което се равнява на тази на 1,2 атомни електроцентрали. Немската Refusol предлага голямо разнообразие от инвертори за както за малки, така и за големи слънчеви електроцентрали. Продукти за соларни системи за мрежово и автономно захранване ще покаже Canadian Solar. Наскоро фирмата представи новата серия модули Intelligrated Power CommercialAC, която обединява интелигентността на електрониката на панела и специално проектиран модерен дизайн.

image

Решения за повишаване на енергийната ефективност ще видим от АББ с широко приложение в индустрията и бита. Посетителите ще са запознаят с продукти, осигуряващи “екологичен топъл” комфорт. Ideematec Deutschland разработва и продава патентовани монтажни и проследяващи системи за използване на открито пространство. Световният производител REC ще изложи фотоволтаични модули, класирани на първо място от лабораторията Photon за 2011 година. Според проучването те произвеждат с 6 % повече енергия в сравнения с други 45 компании, обект на изследването. Силата на вятърната енергия ще бъде представена от Vestas, Golobul wind Power, Лонгман и мн. др. PowerWind е немски производител на наземни вятърни турбини и доставчик на услуги с фокус върху общински вятърни проекти.

Макет на соларен самолет ‘Solar Impulse’ ще покаже Солвей Соди. Електромобилът Chevrolet Volt, генериращ сам енергия, е нов продукт в портфолиото на четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обем продажби – Chevrolet.

Посетителите ще се запознаят с интегрирани решения за строителството – фотоволтаични керемиди, фасади и покривни системи. Сред експонатите ще бъдат и носещи конструкции за соларни панели.

На изложбата ще има силно присъствие на австрийски компании, работещи в областта на отпадъците и екологията. Специално внимание ще бъде отделено и на био енергията. Екоконцепт внедри в производство през 2011 г. два иновативни продукта – инсталация за производство на дървени въглища и торефикация и въздушна печка за отопление използваща отпадъчна биомаса. Susinoil разработи наскоро процес за производство на биогенни високоенергийни горива с вложени материали от биомаса в комбинация с пластмасови отпадъци. Пауловния е най-бързо растящият дървесен вид на планетата, като посадъчният материал от това растение ще бъде популяризиран от Велбой. От фирмата споделят, че това е една доходна алтернатива за дърводобив и биомаса в пустеещи земи, възможност за изграждане на плантации във ветропарковете.

Дебют на българския пазар ще направи световноизвестната компания SARP Industries (Veolia Environmental Services), специализирана в доставяне на оборудване за обезопасяване изхвърлянето на отпадъци и използването им за производство на енергия.

От Рисайклинг България обещават атрактивно участие. Фирмата ще представи най-новото си технологичното решение Smartferm – иновативна компактна система за производство на енергия от биологични отпадъци и е първата, която позволява децентрализирано производство на електро- и топлинна енергия чрез суха ферментация. Сред другите имена са Евромаркет, Балбок Инженеринг, Филтър и др.

ФОРУМЪТ – 80 лектори от 18 държави

Акцент в програмата е сесията „Оползотворяване на енергия от отпадъци” с участието на експерти от ESWET – Европейски доставчици на технологии за получаване на енергия от отпадъци. Патрик Клеренс, генерален секретар на организацията, ще представи европейското законодателство и различни екологични методи за производство на енергия от отпадъци.

Другите теми са: финансиране на проекти за ЕЕ и ВЕИ, енергийна ефективност, депонирането, управлението на отпадъците, рециклиране и превенцията и биомасата.

Публично-частните партньорства ще са във фокуса на дискусии с участието на представителите на общините, които ще се включат и в Кръгла маса, организирана със съдействието на АСЕКОБ, ФРМС и Националното сдружение на общините.

За повече информация: www.viaexpo.com

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0