На 13 юли министърът събира браншовите организации за обсъждане на новата ОСП

На 13 юли министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов събира представители на браншовите земеделски организации за обсъждане на българската позиция за новата Обща селскостопанска политика (ОСП) от 2021 до 2027 г.

Преди това, на 11 юли, комисарят по земеделието Фил Хоган ще обяви резултатите от европейската анкета за това каква да бъде ОСП, съобщи днес пред парламентарната комисия по земеделие, храни и гори Порожанов.

Той посочи, че една от насоките, които се обмислят в Брюксел, е субсидиите от Първи стълб (директните плащания) да не са единствено от бюджета на Европейския съюз, а да има и национално финансиране.

На срещата в МЗХГ идния четвъртък ще си сверим часовника, обясни министърът. Според него при оформяне на българското становище за новата ОСП няма да има много различни позиции. „Браншовите организации има много добро компактно мислене и дори единство“, каза Румер Порожанов. Министърът посочи още, че на срещата ще бъдат представени и позициите на други европейски държави и организации.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0