Нов регламент, пазари и растителна защита са темите на Съвета на ЕС по земеделие

Министерският съвет одобри позицията на България за заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 19 ноември в Брюксел. Министрите ще обменят мнения по предложението за регламент относно финансирането, управлението и мониторинга на Общата селскостопанска политика /ОСП/ и регламент за общата организация на пазара на селскостопански продукти.

Очаква се Европейската комисия да информира министрите за актуалното състояние на пазарите на мляко и млечни продукти, захар и свинско месо.

Комисията ще представи актуална информация и за работата на Оперативна група за селските райони на Африка, след което министрите ще проведат обмен на мнения по темата за текущите предизвикателства в областта на растителната защита.

На заседанието на Съвета се очаква държавите-членки да постигнат политическо споразумение по предложението за регламент на Съвета за определяне на възможностите за риболов за 2019 и 2020 г. на някои запаси от дълбоководна риба.

На провелото се на 15 октомври в Люксембург заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство Австрийското председателство представи доклад за напредъка в техническото разглеждане на предложението за регламент за Стратегическите планове на Общата селскостопанска политика. Комисията представи актуална информация за заболяването Африканска чума по свинете в ЕС, давайки повече подробности за епидемиологичната ситуация и предприетите мерки за контрол.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0