Обобщеният доклад потвърди, че в МЗХ няма нарушения, а забавяне на една обществена поръчка

МЗХНа интернет страница на Министерския съвет вече е публикуван обобщеният доклад за състоянието на министерствата. Той е повтаря обявените от премиера в петък, 17 февруари, констатации. В доклада е сглобена есенцията от докладите на всеки един министър.

Прегледът на състоянието на съответното министерство е включвал наблюдение върху административния състав и преглед на обществените поръчки, проведени в последните две години.

Както премиерът проф. Огнян Герджиков обяви в края на миналата седмица, в Министерството на земеделието и храните (МЗХ) не е открито нарушение. Няма направени забележки и към работата на първостепенния разпоредител на средства ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция, чиито изпълнителен директор Румен Порожанов бе освободен.

За съжаление, в сайта на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) не е качен пълният текст на доклада, подготвен от екипа на министър Христо Бозуков, за състоянието на аграрното ведомство.

Критиката към МЗХ в обобщения доклад е, че е закъсняло обявяването на обществена поръчка за изготвяне на последваща оценка (ex-post) на Програмата за развитие на селските районен 2007 – 2013 г. (според информацията от МЗХ неизпълнението на този ангажимент ще доведе до риск от спиране на средствата по ПРСР от Европейската комисия).

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0