Одобрени са нови 14 проекта по ПРСР за 13, 8 млн. лв.

    На заседание на Експертната комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП) в ДФ „Земеделие” бяха одобрени нови 14 проекта по Мярка 123 „ Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти” от Програмата за развитие на селските райони ( ПРСР) 2007-2013 г. Инвестиционните предложения са за 28, 9 млн. лв., а при успешно изпълнение на проектите бенефициентите ще получат финансиране в размер на 13, 8 млн. лв.

       Предмет на инвестициите са закупуване на специализиране техника, подпомагаща развитието на предприятия за месо и месни продукти, винарни , както и предприятия за консервиране на плодове и зеленчуци. Един от одобрените проекти е за технологично оборудване и разширяване капацитета на предприятие за преработка на отпадъци от хранителната промишленост.

       През изминалата седмица ДФ „Земеделие” разплати още 5, 6 млн. лв. по пет от мерките от Програмата. По-голямата част от изплатените средства –  2, 6 млн. лв., са по Мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”. Преведените средства по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” са 1, 8 млн. лв.

       Останалите средства са по мерките 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, 511 „Техническа помощ” и 431-2 ЛИДЕР – „Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответните територии за потенциални местни инициативни групи в селските райони“.

Източник:      Държавен фонд „Земеделие”-

                                                                                Разплащателна агенция

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0