Окончателният вариант на наредбата за мярка 4.2 готов

Редактираният и окончателен вариант на Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 20 от 2015 г. за прилагане на подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти” е публикуван на сайта на земеделското министерство в “Проекти на нормативни актове”. Очаква се публикуването й в “Държавен вестник”.

Подмярката за преработватели ще бъде отворена в продължение на три месеца, така че приемът по нея ще тече и през януари 2018 г. Предстои земеделският министър да издаде заповед, в която ще бъдат обявени сроковете за кандидатстване и бюджета за този прием по 4.2.

За пръв път по тази мярка ще се кандидатства чрез системата ИСУН, която гарантира публичност и прозрачност при приема. Единствено проектите със строително-монтажни дейности ще трябва да се входират и на хартиен носител в областните дирекции на фонд “Земеделие”. В ИСУН документите ще се подават чрез класифициран електронен подпис (КЕП) на заявителите или чрез упълномощени от тях лица с нотариална заверка на пълномощното.

За пръв път също ще се извършва предварителен ранкинг на подадените проекти, в който ще бъдат обявени и точките на класираните бизнес планове. Кандидатите ще могат да възразят срещу оценките в едноседмичен срок след обявяване на предварителната класация.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0