Пари за ВЕИ, Туризъм, Ферми, НПО и още…

agriculture1.jpgРазвитие на селските райони 2007 – 2013 г.

Важно: Очаквайте скоро подробности във връзка с програма „Развитие на селските райони” 2007 – 2013г.

Кой може да кандидатства?

Какви суми се отпускат?

Изисквания на програмата

Кои общини имат право да кандидатстват?

Очаквайте пълни подробности за програмата!!!

27 Comments
 1. Reply
  Ивайло Янков 02.12.2011 at 11:40

  Здравейте Роман,

  Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програмата „Развитие на селските райони“ – Мярка 312/311 тъй като община Сапарева баня е сред приоритетните за програмата.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 2. Reply
  Roman Georgiev 02.12.2011 at 10:43

  Zdraveite.immam jelanie da naraviq ka6ti za otdih tip sglobqemi na parcel v gr.Sapareva banq.po koq programa da se kandidatstva i kade se podavat dokumentite?ako moje da mi kajete niqkoq firma koqto izgotviq dokumenti.Za6toto v na6ata ob6tina sa malko negramotni po tozi vapros.POZDRAVI

 3. ZDRAVEITE GOSPODIN ZDRAVKOV,BLAGODARIA VI ZA BARZIAT OTGOVOR I OTDELENOTO VNIMANIE.6TE POSLEDVAM VA6ITE SAVETI I NADIAVAM SE I OSTANALITE SLLYJITELI OT novek DA SA OTZIV4IVI KATO VAS.BLAGODARIA I PRIATEN DEN

 4. Reply
  Ивайло Янков 01.08.2011 at 11:21

  Здравейте Тони,

  Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 312 за исканата от вас дейност тъй като община Стамболийски е сред приоритетната за програмата.

  Екипа на консултантска компания „novek“ може да Ви окаже съдействие от А-Я, както при подготовката на проектната документация така и при управлението на проекта след неговото одобрение.

 5. zdraveite jiveia v greece no iskam da si doida v rodnia grad-stamboliyski-plovdiv,iskam da sazdam goliam detski park za zabavlenia v sa4etanie s kafe za roditelite po kakva programa na EC moga da kandidatstvyvam

 6. Reply
  Ивайло Янков 03.11.2010 at 10:42

  Здравейте отново,

  Вече съм Ви отговорил на това питане! Моля вижте стария пост!

 7. Reply
  Светла Бабукчиева 02.11.2010 at 21:03

  Г-н Янков,
  Здравейте!Въпросът ми засяга мярка 312.Притежавам 7 800 дка. в землището на село Близнаци,община Аврен,която влиза в списъка на общините,които могат да се субсидират от Европейския съюз.Имам амбицията това място да го превърна в еко парк,място за отдих с еко пътека,етнографски музей,колоездене,малки сглобяеми къщички за почивка с вид на старинни български къщи,площадка с дървени люлки,старинен български хан за похапване.Мястото е на 500 метра от последните къщи в съседство с гора.Има възможност за регулация.За да кандидатствам за субсидията,какви документи са ми нужни ?Ще се радвам да си сътрудничим.
  Предварително Ви благодаря за отговора.

 8. Здравейте отново,

  Относно брикетите, да може да се финансира такава дейност
  Моля прочете следната статия: https://finansirane.eu/?p=1499

 9. Reply
  Димитър Николов 24.07.2009 at 11:25

  Здрасти Ивайло,
  и аз харесвам Българските поговорки.В тях има много мъдрост за
  всяка ситуация от живота.Задавам си въпрос-какво би ни различавало нас хората от кучето ако скачахме само според тоягата!
  Първия съвет – устройва ме-но пазара е неблогоприятен.Всичко живо продава,или изчаква.Ако имаш нещо в предвид-пиши.
  Втория съвет-също ме устройва-търся си надежден партньор.А защо не и акционери-трябва да проуча.
  По третия вариант съм се замислил сериозно.Ще пререгистрирам фирмата в местната община-заради оперативните програми.За фотоволта-ична центтрала- пари няма да получа-поне така си мисля.
  Забравих,да спомена че със собствени усилия съм разработил линия за еко брикети.Монтирал съм 3бр. осем кубикови съда-2та за съхранение и 1 за сушене на стърготина.Транспортна линия, мелачка и довршвам втора шнекова преса за брикетиране.Района е благодатен за брикетиране на слама-лятото.За зимата най близката гора е на 30-40 км.Обаче шнековата преса не най-удачния вариянт за брикетиране. Може ли да се участва по някоя оперативна програма за закуппуване на по-удачна скъпо струваща мех.преса.

 10. В допълнение на отговора на Ивайло Янков виждам и още един детайл, който може да се окаже проблем. Ако смятате да финансирате проекта по програма за развитие на селските райони, регистрацията на фирмата в Бургас, може да ви изиграе лоша шега.

 11. Reply
  Ивайло Янков 23.07.2009 at 16:55

  Здравейте г-н Димитров.

  Има една много хубава Българска поговорка, която описва Вашата ситуация. „Кучето скача според тоягата”
  Според мен на този етап имате няколко алтернативи:

  1.Да търсите инвеститор и да му продадете мястото и проекта до там, до където сте стигнали, парите да ги инвестирате в нов проект, при който финансовото Ви състояние ще е по-благоприятно;

  2.Да търсите партньор, който да инвестира разликата, която Ви липсва срещу процент от бизнеса;

  3.Да изчакате промяната на наредбата, където се очаква да променят авансовото плащане от 20% на 50%, което значително ще улесни разходите по кредитирането на проекта.

 12. Reply
  Димитър Николов 23.07.2009 at 16:29

  Фирмата ми е регестрирана в гр.Бургас.Имам имот на 6км от гр. Левски.Бивша сеносушилня с 650кв.м. сгради и 2 дк. двор.През март
  т.г. преотредих имота в цех за биогорива и производство ел.енергия
  от възвращаеми източници.Имам следните документи;
  1Геодезическа скица.
  2Становище и препоръки за присъединяване от ЧЕЗ с производсво ток на първи етап 100кв от фотоволтаици.Собственик съм и 1/2 част на трансформатор 20кв в непосредствена близост до имота.
  3Скици и натурални актове.
  Като уредих тези документи,продължих с консултаций за одит, проект и проекто сметка.Срещнах се кредитен инспектор от УниКредит Булбанк,които ми записа един лист от точки които трява да изпълня.
  Кредитната линия е добра-90%от стоиноста на проекта но без ДДС.При тази инвестиция разликата се оказва доста непосилна за мен.Търся идеи,начини и възможности за финансиране.

 13. Reply
  ДимитърНиколов 23.07.2009 at 16:21

  Фирмата ми е регестрирана в гр.Бургас.Имам имот на 6км от гр. Левски.Бивша сеносушилня с 650кв.м. сгради и 2 дк. двор.През март
  т.г. преотредих имота в цех за биогорива и производство ел.енергия
  от възвращаеми източници.Имам следните документи;
  1Геодезическа скица.
  2Становище и препоръки за присъединяване от ЧЕЗ с производсво ток на първи етап 100кв от фотоволтаици.Собственик съм и 1/2 част на трансформатор 20кв в непосредствена близост до имота.
  3Скици и натурални актове.
  Като уредих тези документи,продължих с консултаций за одит, проект и проекто сметка.Срещнах се кредитен инспектор от УниКредит Булбанк,които ми записа един лист от точки които трява да изпълня.
  Кредитната линия е добра-90%от стоиноста на проекта но без ДДС.При тази инвестиция разликата се оказва доста непосилна за мен.Търся идеи,начини и възможности за финансиране.

 14. Здравейте Димитър,
  Тука се задават, конкретни въпроси а дискусиите са на нашия форум http://www.finansirane.eu/forum/

 15. Reply
  ДимитърНиколов 23.07.2009 at 15:39

  Може ли да се дискутира тук?

 16. Reply
  ДимитърНиколов 23.07.2009 at 15:37

  Здравейте!
  Към кого да се обърна за финансирането на фотоволтаична центтрала?

 17. Reply
  Ивайло Янков 25.05.2009 at 8:57

  Здравейте Деян,
  Първо се запознай с изискванията и условията по програма „Развитие на селските райони” приоритетна ос 3, Мярка 312. След, което ще ти трябва добър консултант, който да ти подготви проекта и всичко свързано с него!

 18. Здражеите! искам да саздам малко селце ж тих раион кадето да могат хората да си починат,но незнам как да създам проекта и какжо точно да напиша ж него.какви документи ми трябват и каква база трябва да имам?
  ако някои може да ми помогне ще сам му много благодарна!

 19. hodili li ste v saveti po zemedelie haskovo ne obra6at nikakvo vnimanie na horata i iskat da potopqt fermerite s po 50 jivotni kato na s

 20. Reply
  Dimitar Andreev 29.10.2008 at 20:20

  Zdr. g-n Zdravkov tazi programa e da se razviva opredelen vid zemedelie zada maje da se kandidatsva za subsidia neobhodima za izgrajdaneto na Fotovoltai4en park.

 21. Здравейте, Владимир

  Програма „Развитие на селските райони” е основна за финансиране на такъв тип проекти. До този момент, не я ясно коя друга програма ще финансира проекти в сферата на туризма. Препоръчвам Ви да следите нашия информационен портал.

  Иво ЯНКОВ

 22. Reply
  владимир 03.10.2008 at 17:55

  родом с от с.Чеплетен общ.Смолян селото се намира в отдалечен район от смолян и има възможност за развитие на селски туризъм . Селата от общ. Смолян според списъка не попадат в селски райони то аз питам по каква програма мога да кандидатствам за подпомагане от еврофондовете

 23. Г – н Диков

  В нашия информационен портал има сериозна информация относно тази програма. В най – горния десен ъгъл „Препоръчани” ще откриете информация. Това е Наредба 312. Ако тази информация не достатъчна, моля вижте сайта на „Министерство на земеделието и храните”.
  Ако има нещо не ясно моля не се колебайте да се свържете с нас

  Иво ЯНКОВ

 24. Кога можем да разберем за подробности относно тази програма?

 25. Здравейте, Емил

  Поради не ясно формулиран въпрос няма как да Ви отговоя

  Иво ЯНКОВ

 26. Otgovrete na 4oveka za kakuv ste tam

 27. Интерисувам се от новите възможности за подпомагане на селските райони тъй като управляваме малък хотел в такъв район и бихме искали да станем в по-голяма степен атрактивни.Имаме много идеи. Кога се очакват подробности и разясняване по тези програми.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0