Плащането на площ и по директните мерки ще приключи до края на май 2017

НАЗ - агро семинарПлащането на площ и по директните мерки и схеми ще започне през декември 2016 г. и ще приключи до края на май 2017-а, съобщи по време на Шестия Национален агро семинар на НАЗ зам.-министърът на земеделието Свилен Костов. Той поясни, че има изготвен индикативен график, съобразен с натовареността на администрацията в Държавен фонд „Земеделие“, която да подготви, изпълни и извърши плащанията по всички схеми от кампанията по директни плащания.

„В рамките на месец декември 2016 г. ще  бъдат изплатени средствата на близо 50 000 бенефициенти  по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП).  Плащанията ще бъдат по одобрената  индикативна ставка от 19.50 лева, като ще бъдат оторизирани всички заявления, за които са приключили административните проверки“, уточни заместник-министър Костов. По думите му, проверките продължават и към момента в областите Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Пазарджик, Пловдив, София-област и Перник. „За тези заявления (около 10 хиляди) оторизацията ще бъде направена през януари следващата година. За кандидатите с над 150 000 евро субсидия по базовото плащане, се предвижда оторизацията да бъде направена през месец май“, каза още той.

Свилен Костов обясни, че по мерките за необлагодетелстваните райони,  средствата ще се платят през януари 2017 г. с доплащане в последните десет дни на април 2017 г. а плащанията по „Натура“ са планирани за средата на месец  март.  „Плащанията за плодове и зеленчуци също ще са в този период, а за протеинови култури ще бъдат в последните 10 дни на отново през март месец.  Преразпределителното плащане ще се извърши в средата на април 2017г., а  зелените директни плащания са планирани за последните 10 дни на април. „Държавен фонд „Земеделие“ няма да спира работата по отношение на оторизациите, с изключение на месец февруари. За този период не сме планирали никакви оторизации, защото тогава те ще бъдат натоварени с подготовката на Кампания 2017″, каза още зам.-министър Костов.

 

3 Comments
 1. Така е пак ни излъгаха и то в най трудните месеци ! Идиоти

 2. Сега се оказва, че нр1 ще се плати през февруари. Как е възможно такова лъжене и мажене на такова ниво? Проклети ГЕРБерски утрепки!

  • Здравейте,
   ние също сме разочаровани от ситуацията в момента, но като независима медия нямаме политически пристрастия към дадена партия.
   Разбираме Ви напълно, но ще Ви помолим да се въздържате от коментари, с конкретна насоченост към някоя от политическите партии в страната.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0