Подмярка „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури” от ПМДР изпълнява желанията Ви!

Преди дни започна приемът на проектни предложения по една от мерките даващи най-големи възможности  по Програма за морско дело и рибарство за периода 2014-2020 (ПМДР) – 5.4. „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури”

Приемът ще продължи до 30.08.2018г.!

Мярката е насочена към изграждането на нови и модернизация на съществуващи предприятия в сектора по преработка на риба и рибни продукти,  като максималният размер на безвъзмездната финансова помощ  за  един  проект  може да достигне до 1 000 000 лева., при интензитет на помощта  до 50% от допустимите разходи.

Нека се концентрираме върху възможността за изграждане на ново предприятие за преработка на риба и рибни продукти.

За получаване на безвъзмездна финансова помощ може  да кандидатствате, ако сте регистриран едноличен търговец (ЕТ) или имате учредено юридическо лице, регистрирано по Търговския закон или Закона за кооперациите. Няма пречка и тепърва да учредите лице с необходимата правно организационна форма, което да бъде кандидат.

[box type=“info“ align=““ class=““ width=““]Мярката предлага възможността да изградите изцяло и от нулата  модерно  и ефективно преработвателно предприятие. По проекта бихте могли да извършвате строително-монтажни работи, да закупите нови машини и оборудване,  специализирана складова техника и складови транспортни средства за обслужване на стопанството, да закупите софтуер и др. – като цяло да направите всички необходими разходи, за да изградите работещо предприятие.[/box]

Одобрените проекти се изпълняват за 12 месеца, когато не включват строително-монтажни работи и 18 месеца, ако включват такива. При добра организация и екип с опит в управлението на проекти по Програмата за морско дело и рибарство посочените срокове лесно могат да бъдат спазени.

За заинтересованите от възможността за изграждане на такъв тип предприятие, една от първите стъпки би била да проучат има ли реално изпълнени проекти финансирани по такава мярка. За Вас ще кажем, че по мярката вече беше осъществен един прием- през 2016г. и е любопитно да разберем как се развиват проектите, които бяха одобрени след него.

Следващите няколко снимки са ни любезно предоставени от бенефициент по подмярката, който е подал проектното си предложение по време на приема през 2016 година. Проектът е за създаване на ново и модерно предприятие за риба и рибни продукти с много добър пазарен потенциал и в момента се изпълнява, като са започнати строително монтажните работи по него.  Проектът предстои да бъде завършен през пролетта на 2019г.

 

За повече информация относно мярка 5.4. „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури” може да се свържете с нашите партньори с опит в подготовката и управлението на такива проекти – консултантска компания [button color=“green“ size=“small“ link=“http://novek.bg“ icon=““ target=“true“]NOVEK[/button], като отправите въпросите към тях чрез запитване на сайта  им – http://www.novek.bg или позвъните на тел: 02/489 69 59. 

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0