Подмярка 7.2 ще бъде отворена за прием от 2 септември до 3 октомври

изграждане на пътПодмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ да се отвори на 2 септември, петък, определи в своя заповед земеделският министър Десислава Танева. Документът е публикуван в електронната страница на МЗХ.

ДФ „Земеделие“ ще приема заявления от общините, които попадат в списъка на селските райони, до 3 октомври, понеделник.

Подмярката ще финансира проекти, свързани с строителството, реконструкцията и/или рехабилитацията на улици и тротоари, както и на общински пътища. Изграждането и ремонтите на водоснабдителни съоръжения също е допустимо, но агломерации с под 2 хиляди еквивалентни жители. Финансират се още ремонти с оборудване и обзавеждане на обекти, свързани с културния живот, както и социална инфраструктура за предоставяне на услуги. По подмярката може да се кандидаства и за подобряване, оборудване и обзавеждане на образователната инфраструктура – детски градини, основни и средни училища.

Общият бюджет по този прием по подмярка 7.2 е 341 млн. евро. Най-много средства ще се раздадат за подобряване на общинските пътища – 150 млн. евро и за водоснабдителните системи – 85 млн. евро. За строителство, реконструкция или рехабилитация на улици и тротоари общата сума е 50 млн. евро. За образователната инфраструктура подмярката отпуска 40 млн. евро (15 млн. за детски градини и 25 млн. за училища). Обектите с културно значение ще се финансират с 10 млн. евро, а тези със социално – с 6 милиона.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0