Порожанов подава оставка!

Източници на www.finansirane.eu потвърдиха, че изпълнителният директор на фонд „Земеделие“ Румен Порожанов е подал оставка. Като причина за оставката се посочва големият натиск, на който е бил подложен Порожанов.  И това се случва въпреки уговорката му със сегашните управляващи да остане, във връзка с по-добро усвояване на евросредства.

Порожанов застава начело на   ДФ „Земеделие“ на 31.03.2011 г., като от август 2009 г. заема позицията началник на кабинета на министъра в Министерство на финансите. Встъпването му в длъжност и неговото управление, твърдят бенефициентите на Програмата за развитие на селските райони, е причина фондът да се съвземе предвид факта, че  до тогава има изостанали над 2000 проекта.  Нека припомним, че един от първите сменени в министерство на земеделието беше именно директорът на Дирекция „Развитие на селските райони“ Никола Христов. Именно тази дирекция подготвя и оформя документите за ПРСР, като миналата година с нотификация и преместване на евросредства от неатрактивни мерки към най-популярните бяха „спасени“ за България 600 милиона. Опасенията на земеделските производители след новината за оставката и кадровите промени, съвсем логично, са да не бъдат загубени средства, които са планирани и важни за тяхната дейност. Остава да чакаме…

Източник: източници на www.finansirane.eu

1 Comment
  1. Reply
    Георги Петров 28.08.2013 at 8:16

    Крайно време беше да си отиде,най вече заради глупоста да прехвърли средства в размер на 600 млн.лева от „неатрактивни мерки“ в които попадат мярка 311 и 312 към общините където да се откраднат по най лесния начин.Ако не ги бяха прехвърлили сега нямаше да се чудят от къде да търсят пари точно по тези две мерки.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0