Пред отваряне е мярка 7.3, която ще осигури широколентова инфраструктура в селата

МЗХГ публикува за обществено обсъждане условията и насоките за кандидатстване по подмярка 7.3 „Широколентова инфраструктура, включително нейното създаване, подобрение и разширяване, пасивна широколентова инфраструктура и мерки за достъп до решения чрез широколентова инфраструктура и електронно правителство“.

Общият размер на средствата, които могат бъдат предоставени по процедурата за всички одобрени проектни предложения възлиза на 58 674 000 лева или 30 000 000 евро.

Целта на финансирането е да се изгради широколентова инфраструктура, която ще се използва от населението в селища от селските райони, в които няма интернет покритие. Или в такива, в които има нужда да се подобри ИТ инфраструктурата.

Осигуряването на тази инфраструктура ще подпомогне и една от целите на правителството, а именно за развитие на електронното управление.

Одобреният проект трябва да се изпълни в срок до 54 месеца, считано от датата на подписването на административния договор. Крайният срок не може да е по-дълъг от 15 септември 2023 г.

Проектните предложения по процедурата ще могат да бъдат подадени от кандидата чрез попълването на уеб базиран формуляр за кандидатстване чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014 – 2020 г. (ИСУН 2020).

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 17:30 часа на 28.06.2019 г.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0