Приемът по мярка 4.1 ще е от 26 октомври до 7 декември 2016 г.

Васил ГрудевШест седмици ще продължи приемът по мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“, съобщи пред земеделски производители в Пловдив заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев. Подмярката ще бъде отворена за кандидатстване от 26 октомври до 7 декември. Вчера в „Държавен вестник“ бе публикувана наредбата за условията за прилагането й. Васил Грудев бе в града на тепетата, за да приветства изложението „Подкрепете българското“.

Според Грудев, оценките от първия прием на проекти  по 4.1  ще паднат до 36-37 точки. Причината е, че около 160 одобрени предложения за инвестиции няма да могат да се изпълнят. Към момента минималният брой точки по мярка 4.1 е 39.

Земеделските стопани, които не са одобрени при първия прием могат да избират между две възможности – да оставят проектите и да се надяват, че наддоговарянето ще им даде шанс за класиране по първия прием. Или да ги прехвърлят към втория прием. Обнародваната вчера наредба дава възможността за този трансфер, обърна внимание заместник-министърът.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0