Св. Янчева ще търси варианти за увеличаване на бюджета на мярка 7.2

МЗХЗам.-министърът на земеделието и храните Светла Янчева ще търси възможности и варианти за увеличаване на бюджета на мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Това стана ясно по време на срещата й със заместник-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) Атидже Алиева – Вели и представители на Дирекция „Развитие на селските райони“ на Министерството за обсъждане на актуални въпроси и синхронизация на работата на двете институции.

925 проектни предложения са подадени по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от ПРСР 2014-2020 г.

На всички тях е направена предварителна оценка по критериите за подбор.

В МЗХ и ДФЗ са постъпили 200 възражения срещу класирането. По-голямата част от тях са свързани с проекти за пътища и улици.

„Най-важното е да има обективни правила и прозрачни процедури, за да няма съмнения и напрежение сред хората и плащанията към земеделските производители да се извършват стриктно и в срок, за да започне спокойно активният селскостопански сезон“, каза Светла Янчева.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0