Службите за съвети в земеделието ще консултират безплатно малките стопани по тарифа

Публикуваха проектонаредбата за консултантските услуги по мярка 2.1.2, които ще са до 1500 евро годишно на фермер

SmallFarming090713Единствено Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) ще консултира срещу европейско заплащане малки земеделски стопани, за които тези услуги ще са безплатни. В проектонаредбата за прилагане на подмярка 2.1.2 за консултантските услуги обаче са предвидени ограничения относно получаването на безплатни разработки на бизнеспланове и на съвети. Фермерите ще могат да ползват услуги в рамките на 1 500 евро годишно, като за всяка една услуга има определена цена според разработена тарифа.

Експертите от НССЗ ще разработват безплатни за малките стопани бизнес планове за участие в подпомагането по родмерките 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“, 4.1.2. „Инвестиции в земеделски стопанства по ТПМС (тематична подмярка за малките стопанства)“, подмярка 4.2.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти по ТПМС“, 4.4.2 „Непроизводствени инвестиции по ТПМС“, подмярка 6.4.2. „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности по ТПМС“. В Службите за съвети в земеделието ще консултира фермерите и за ефективното и икономично ползване на поливната вода, за агроекологични практики, за трудовото защонодателство и други.

Според публикуваната тарифа, изработването на бизнес план по мярка 6.3 ще се калкулира по 438 евро, по мерки 4.1.1. и 4.2.1. – 550 евро.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0