Среща на страните от Вишеградската група и новите страни-членки, посветена на изпълнението на структурните инструменти

Представители на дирекция „Управление на средствата от Европейския съюз” в Министерството на финансите взеха участие в среща на страните от Вишеградската група и новите страни-членки на Европейския съюз посветена на изпълнението на Структурните инструменти на ЕС.

По време на срещата, която се проведе на 27 февруари 2009 г. в гр. Варшава, Полша, бяха обсъдени въпроси насочени към нормативната и институционална уредба и натрупания практически опит при изпълнението на Регионалната политика на Европейския съюз, както и различни аспекти по отношение на приложението на Структурните инструменти във връзка с преодоляването на глобалната финансовата криза.
Срещата включваше провеждането на два независими панела, първият от които беше посветен на приложението на Европейския социален фонд, а вторият на Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на ЕС. По време на срещата бяха разисквани и редица технически въпроси, свързани с осъществяването на ефективна координация на Структурните инструменти на национално и регионално ниво, мерки за оптимизиране на финансовите потоци, обществени поръчки, постигането на ефективна информираност и публичност, ефективно изпълнение на големите проекти по смисъла на чл. 39 от Регламент на Съвета № 1083/2006 г. и др.

Статията е подготвена от Мария Петрова
Мениджър Европейско финансиране към консултантска компания „Енпром“ ООД

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0