Столичният шеф на Агенцията по храните обвинен в престъпление по служба

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу столичния директор на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Антон Генов. Магистратите обвиняват директора в престъпление по служба и принуда, съобщава БНР.

Още през юли тази година е било повдигнато обвинение срещу Генов заради намесата му по служба в бизнеса с мазнини, използвани за производство на биогорива. Той е използвал служебното си положение като е изпратил на проверки инспектори от агенцията в предприятия, които изкупували отработени мазнини от заведения за обществено хранене, за да произвеждат биогорива. Според прокурорите, синът на Антон Генов работел по това време във фирма със същия бизнес, а с проверките, назначени от Агенцията по храните, се удряли конкурентите й.

Второто обвинение срещу директора е, че използвайки поста си, той не позволил на чуждестранна компания от бизнеса с мазнини, да развие дейност на територията на София област.

Антон Генов отхвърля обвиненията. Той е на свобода под парична гаранция от 5 хил. лв. Предстои да бъде насрочено съдебно дело.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0