Храни със 75% родни суровини ще могат да се обозначат като „Произведени от български суровини“

Сирене1Храна, която е произведена в България „от – до“ на технологичния процес, ще може да носи етикет „Произведена в Република България“. Това се вижда от проекта за изменение и допълнение на Наредбата за изискванията за етикетирането и представянето на храните е качен на официалната страница в интернет на Министерството на здравеопазването.

За продукти, произведени извън територията на Република България и предлагани на българския пазар, се прилагат и изискванията за превод на наименованията.

Храните, които са получени при първично производство, могат да бъдат обозначени с думите „Произведено от български суровини“, когато суровината е добита изцяло на територията на България.

Но и храните, които не са получени при първично производство, могат да бъдат обозначени с думите „Произведено от български суровини“, когато най-малко 75 % от суровините и добавките от цялото количество, използвани за тяхното производство, са добити на територията на страната ни. И когато всички етапи на производствения процес се осъществяват на в границите на страната.

 

В заведения за обществено хранене данните се предоставят задължително на всеки потребител на български език и преди той да е направил своя информиран избор по ясен и разбираем начин.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0