Христо Бозуков е дал на прокурор две обществени поръчки, спечелени от една адвокатска кантора

Земеделският министър проф. Христо Бозуков е сезира прокуратурата миналата седмица за две скандални обществени поръчки за юридически услуги. Те са проведени по време на предишното управление на Министерството на земеделието и храните и са свързани с така наречения „Кодекс за поземлените отношения“. Стойността им е почти един милион лева.

Единият договор е „Анализ на режима на земеползване“, а другия е „Изготвяне на проект на нормативен акт с работно заглавие „Кодекс за поземлените отношения“. Договорите са сключени с една и съща външна адвокатска кантора, въпреки че МЗХ разполага с експерти и административен капацитет да се справи и с двете задания. На разположение на министерството са също така и научни работници от Института по аграрна икономика, която е към Селскостопанска академия (ССА).

Бозуков уточни, че към поземления кодекс има около 20 страници възражения. Министерството е влязло в преговори с кантората и се надява част от получените от адвокатите средства да отидат към икономическия институт към ССА.

 

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0