Надгради уменията и знанията си по Програма „Творческо развитие“

[dropcap]Н[/dropcap]ационалният фонд „Култура“ е обявил конкурс по програма „Творческо развитие“ по два модула от програмата – „Краткосрочни събития“ и „Дългосрочни събития“.

Срокът за кандидатстване и по двата модула е до 3 октомври 2019г.  

Програмата е насочена към обучаващи се артисти, културни мениджъри, критици, както и към реализирани артисти, културни мениджъри и критици, търсещи възможности за развитие на уменията си.

[box type=“shadow“ align=“aligncenter“ class=““ width=““]По програмата се финансират следните проекти:

 • проекти, предвиждащи участието на български творци в обучителни събития и дейности за професионално развитие
 • проекти за осигуряване на стипендии за участието на български артисти в обучителни събития[/box]

Под проект в контекстът на програмата се разбира участието в събитието, за което се кандидатства.

Обучителното събитие по програма „Творческо развитие“ представлява семинар, уъркшоп, пленер, резиденция, практика, ателие и др., като за съответния модул е с различна продължителност:

 • обучително събитие по модул „Краткосрочни обучителни събития“ – с продължителност до един месец
 • обучително събитие по модул „Дългосрочни обучителни събития“ – с продължителност над един месец

[box type=“shadow“ align=“aligncenter“ class=““ width=““]Чрез осъществяването на обучителните събития се цели надграждане на усвоени практики и умения и качествен обмен, както и активно участие в дебатите и новите тенденции в сферата на развитие на кандидатите. [/box]

Общият бюджет по програма „Творческо развитие“ е 30 000 лв.

За всеки модул има отделен максимален размер на финансиране:

 • За модул „Краткосрочни обучителни събития“ се финансират разходи по проекти на стойност до 4 000 лева, включително.
 • За модул „Дългосрочни обучителни събития“ се финансират разходи по проекти на стойност до 8 000 лева, включително.

[box type=“shadow“ align=“aligncenter“ class=““ width=““]Допустими кандидати по програмата могат да са български физически лица или всички културни организации, включително и организации с нестопанска цел.[/box]

Важно е да се отбележи, че при кандидатстване на физическо лице задължително е кандидатът да има доказуем опит или квалификация в сферата на изкуствата или културната дейност, или да е започнал своето образование в същата. 

При организациите, които кандидатстват, приоритетно ще се разглеждат организации/институции, които са имали, имат или планират включване на участниците в бъдещи творчески проекти. Освен това една организация може да кандидатства за финансиране само за една обучителна програма за календарна година.

Допустимите разходи, за които може да се кандидатства са следните:

 • такси за участие в обучителни събития (за кандидатстващи организатори на събития се описват разходите, които формират таксите – наеми, хонорари, материали, пътни, настаняване)
 • разходи за настаняване
 • пътни разходи на участника/участниците в проекта и свързаните с проекта инструменти и материали от едно населеното място до населеното място на участието/ята на събитията
 • финансират се разходи за най-нискобюджетния вид транспорт (или комбинация от видове транспорт; изключени са оферти за бизнес класа и пр.)

Проектните дейности, финансирани от Националния фонд „Култура“, следва да започнат не по-рано от датата на подписване на договора  и да бъдат приключени и отчетени до 30 ноември 2020 г.

Консултантите от консултантска фирма novek могат да Ви съдействат за осъществяване на Вашите идеи, като Ви помогнат с изготвянето и управлението на проекта. На посочените контакти може да си уговорите среща за безплатна консултация, на която да обсъдите възможностите пред Вас.

[button color=“blue“ size=“medium“ link=“http://novek.bg/%D0%BF%D1%80%D1%81%D1%80/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BC%D1%8F%D1%80%D0%BA%D0%B0-6-3-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%80%D1%81%D1%80/“ icon=““ target=“false“]София 02 489 69 59[/button]

[button color=“blue“ size=“medium“ link=“https://novek.bg/%D0%BF%D1%80%D1%81%D1%80/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BC%D1%8F%D1%80%D0%BA%D0%B0-6-3-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%80%D1%81%D1%80/“ icon=““ target=“false“]Пловдив 0879 373 335[/button]

[button color=“blue“ size=“medium“ link=“https://novek.bg/%D0%BF%D1%80%D1%81%D1%80/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BC%D1%8F%D1%80%D0%BA%D0%B0-6-3-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%80%D1%81%D1%80/“ icon=““ target=“false“]Варна 0888 580 069[/button]

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0