14 хил. фермери получиха първия транш от обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци

14 хил. фермери получиха късно снощи средствата по обвързаната подкрепа на плодове, зеленчуци и оранжерийни зеленчуци. Така ръководствата на ДФ „Земеделие“ и на Министерството на земеделието и храните спазиха обещанието си да изплатят субсидиите до края на март.

Преведените снощи суми представляват по-голямата част (около 80%) от бюджетите по обвързаната подкрепа за сектора. След преизчисленията, които предстоят, стопаните ще имат нов превод.

Общият размер на изплатените средства по Схемата за обвързано подпомагане за плодове (СП) е 30 408 586 лева. По Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци (СЗ) преведените субсидии са 29 115 000 лева, а по Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци оранжерийно производство (СЗо) – 4 254 286 лева.

В публикувания индикативен график беше предвидено субсидиите по тези схеми да бъдат изплатени в периода от 1 до 10 април. По решение на ръководството на Фонд „Земеделие“ плащанията по схемите за плодове и зеленчуци оранжерийно производство бяха направени по-рано, поради което при изчисленията са ползвани индикативни ставки за всяка от схемите.

След приключване на проверките на всички документи, доказващи количества продукция, ще бъдат определени точните ставки. На тази база ще бъде направено преизчисление, с което земеделските стопани ще получат доплащане до пълното усвояване на средствата по схемата.

2 Comments
 1. Уважаеми колеги от https://finansirane.eu,
  Нима мислите, че не можем сами да прочетем тази новина от сайта на ДФ „Земеделие“ ?
  Просто сте копирали текста и сте го пейстнали тук. Това не е коректно от Ваша страна.
  Ако наистина искате да сте актуални и полезни поставете въпроса защо ставките по обвързаната подкрепа на плодове и зеленчуци са намалени.

  • Уважаеми г-н Васев,
   електронна медия Finansirane.eu специализира в предоставянето на информация за кандидатстване за европейски субсидии. Концепцията на сайта е да помага на хората при вземането на решения и предоставянето на практически съвети за реализирането на инвестиционни проекти. В сайта може да откриете както новини от сайта на ДФ „Земеделие“, така и разработки и анализи, които не може да откриете на друго място. Темите, които засягаме – извън чисто информационните новини – са различни и в бъдеще е възможно да видите и тема, пряко свързана със ставките по обвързаната подкрепа. След като можете и сами да прочетете новините от сайта на ДФ „Земеделие“, Ви съветваме да посещавате по-често техния сайт, за да бъдете максимално информиран за случващите се промени! За част от нашите читатели, достъпът и ориентацията в сайта на ДФ „Земеделие“ костват повече време, от колкото да видят информацията синтезирана в медия, която цели ясна, точна и коректна информираност, както и предоставянето на практически съвети и помощ при вземането на решения.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0