2,338 млрд. евро ще е бюджетът за България от ЕЗФРСР за периода 2014-2020

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков заяви днес, че бюджетът за България от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони за периода 2014-2020 година ще бъде в размер на 2, 338 млрд. евро, което е повече от очакваните близо 2 млрд. евро. Това стана ясно след редовното заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел.

Промяна, от която страната ни може да се възползва, ще настъпи при максималния процент на европейско съфинансиране за слаборазвити региони, най-отдалечените райони и малките острови в Егейско море – той ще бъде повишен от 75 % на 85%.

На срещата министрите се споразумяха още размерът на разпределението по държави-членки на общия бюджет за развитие на селските райони в размер на 84, 936 млрд. евро за следващия програмен период да бъде разписано в приложение към основния регламент. Междувременно обаче бе отхвърлено предложението на Европейският парламент за намаляване на процента на съфинансиране от европейския фонд за мерките агроекология, биологично земеделие и Натура 2000 от 75 % на 55 %.

Източник: по материал на МЗХ

1 Comment
  1. Familiqta mi iska da otkrie kraveferma po programi v Rodopite _Devin, kapazitet imame, kam kogo da se obarnem po tezi programi

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0