20 милиона лева от ОП РЧР ще бъдат предоставени за желаещите да започнат собствен бизнес

Агенция по заетостта ще изпълнява проект по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност – Компонент 1”.

Средствата от бюджета на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” в размер на 20 милиона лева са предназначени за подкрепа на безработни лица с ясна идея за започване на стопанска дейност, чрез ползването на специализирани обучения и услуги. По проекта ще бъде проведено проучване за установяване на нагласата сред безработните, след което ще им бъдат предоставено обучение за придобиване на предприемачески, управленски и бизнес умения. Лицата ще получат и подкрепа за регистрация на собствена фирма.

Източник: ОП РЧР

Екипът на Finansirane.eu може да Ви съдейства при управлението и изпълнението на проекта Ви за финансиране!

11 Comments
 1. Reply
  Христо Димитров 23.09.2012 at 18:19

  Здравейте,

  Интересуваме дали тази програма е още активна и каква е цената за изготвяне на проекта от ваша страна.

  Благодаря предварително !

 2. Reply
  Димитринка Великова 25.10.2011 at 21:11

  Чух за програмата за финансиране, но не ми става ясно от къде може да се получи повече информация.

 3. Reply
  Vencislav iliev 11.07.2010 at 14:52

  Dobar den! Iskam da popitam imam miasto okolo 150 kvadratni metra v xubav turisti4eski kurort. no iskam da razbera neshto pove4e za finansiraneto v turizma,mojete li da me upatite,za informacia ,kakvi sa isziskvaniata kraini srokove i v koi mesta shte se sponsorirat i shte ima subsidi za razvitie na turizma? Blagodaria!

 4. Reply
  Иавайло Здравков 07.01.2010 at 10:53

  Здравейте Иво,
  Моля уточнете в каква сфера искате да започнете собствен бизнес.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 5. Reply
  Иво Илиев 06.01.2010 at 21:06

  Здравейте- безработен съм и имам намерение да започна собствен бизнес но не ми стигат средствата. Какъв е редът за кандидадстване по програма.

 6. Reply
  Иавайло Здравков 30.10.2009 at 18:21

  Здравейте Георги,

  Такъв тип дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони” Мярка 312. Но за тази цел трябва проекта да се реализира в една от приоритетните общини за програмата. Тях може да видите в нашия сайт в рубриката „ПРЕПОРЪЧАНИ”

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 7. Reply
  denica stoicova 29.10.2009 at 23:24

  Az ne sam bezrabotna – moga li da kandidatstvam po tazi programa.
  Predvaritelno blagodarq.
  Ako moge i malko poveche inforamacia.

 8. Reply
  георги балтаджиев 28.10.2009 at 15:41

  имам идея за изграждане на терен за минифутбол и развлекателни игри за деца и големи на собствен терен в размер на 6дка в голям град мога ли да кандидатствам по тази програма,кьм кого да се обьрна?

 9. Reply
  Валери Илиев 24.09.2009 at 17:40

  Имам строителна организация искам да си направя нов малък бизнес като имам възможност да наема работна ръка до 10 души млади хора или хора до 50 год. въздраст.
  Имам идея но ми трябва безвъзмездна помощ да довърша идеята си? къде трябва да се обърна и към кой? да си направя този проект и да го внеса?
  с поздрав Илиев

 10. Здравейте,
  по тази програма могат ли да кандидатстват и хора, които не са безработни, но искта да започнат собствен бизнес? Предварително благодаря. Къде може да се намери повече информациа за това?

 11. Reply
  tanq kostadinova 18.09.2009 at 14:36

  Относно тези проекти Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност – Компонент 1”.Има ли насока в коя област да бъдат и какви ще са условията.Аз искам да развия малък собствен бизнес в областта на търговията-/магазин за ловно-рибарски принадлежности и др.идеии/ ,но проучвания за бизнеса и помощ определено ще имам за това ако може малко пояснения за тази програма

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0