5ти Международен конгрес и изложба за Енергийна Ефективност и ВЕИ

5ти Международен конгрес и изложба за Енергийна Ефективност /ЕЕ/ и възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/ за Югоизточна Европа
6-8 април 2009 г., НДК, София

„Югоизточна Европа наскоро се сблъска с две различни кризи едновременно – финансова и газова. За бизнеса и за обществото е ясно, че енергийната независимост е една от най-важните теми за всяка страна поотделно и за Югоизточна Европа като цяло.“  Европейски комисар Андрис Пиебалгс.

Целта на организираните от Виа Експо конгрес и изложба за ЕЕ и ВЕИ за Югоизточна Европа е да окуражи инвестициите в енергийната ефективност и приложението на възобновяема енергия в региона на Югоизточна Европа. Благодарение значителния си опит Германия отново е официален стратегически партньор. Традиция е всяка година да се представя страна на фокус – през 2007 това беше Испания, а тази година е Австрия. Ролята на този значим форум през последните пет години е едновременно да развива пазара и подпомага разширяването на контактите в областта на ЕЕ и ВЕИ. Югоизточна Европа е облагодетелствана от множество ВЕИ, но настоящият енергодобив има нужда от драстична промяна, което ще повлияе върху потенциала на ВЕИ в региона.  Едновременно с това ще се използват знанията и уменията на специалистите.

Организаторите очакват повече от 400 участника в конгреса от цяла Европа. Лекторите са експерти от Австрия, България, Белгия, Дания, Германия, Гърция, Италия, Холандия, Румъния, САЩ, Турция и Великобритания.

Някои примерни теми включват въпроси като:
–  Енергията на слънцето (за производство на електричество и топлина);
–  Как се е развил вятърният сектор, така че да не пречи на движението на птиците;
–  Как биомасата може да се използва  без да има отрицателен ефект върху хранителната индустрия;
–  Как се използва геотермалната енергия ш индустриалната сфера;
–  Как продължава да се развива ко-генерацията, така че водните електроцентрали да стават по-ефективни

Паралелно ще се проведат и два семинара:
·    Електра  – осъществяване на бизнес с енергийна ефективност (организиран от Асоциацията на европейските инженерни индустрии)
·    Практическо обучение: Енергийна автономност на общините. Стъпки към енергийна независимост в сътрудничество с Европейския център за възобновяема енергия  Гюсинг, Австрия.

На международна изложба ще бъдат представени нови технологии, оборудване и услуги за използване на ВЕИ и прилагане на енергийно-ефективни технологии. Германия и Австрия ще имат официални участия и паралелни събития в изложбената зала.  7 април ще е Ден на ЕЕ и ВЕИ на Германия. Експерти  ще изнесат лекции на различни теми в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергии. На 6ти и 8ми април ще се проведат фирмени презентации – безплатни за посетителите на изложбата.

За повече информация свържете се с Виа Експо:
032/ 945 459, 960 012; office@viaexpo.com, www.viaexpo.com

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0