500 млн. евро може да достигне стокооборотът между България и Китай

„Доброто сътрудничество между България и Китай в областта на селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост и горите се развива активно“. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева по време на  Българо – китайски семинар „Коопериране в областта на селските Ръководството на  МЗХГ оценява  подкрепата, предоставена от китайската страна за успешната работа на  Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ), каза днес заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева по време на  Българо – китайски семинар „Коопериране в областта на селските райони“. на форума бе посочено, че стокооборотът между двете страни може да достигне тази година до Търговският ни оборот с Китай през 2018 г. може да достигне до 500 млн. евро.

Заместник-министър Лозана Василева припомни, че  министерствата на земеделието на България и Китай подписаха Съвместна декларация, в която заявиха желанието си да подкрепят създаването на Демонстрационна зона на Китай в България.

След подписването на декларацията, през 2017 г.  ЦНСССКЦИЕ  предприе действия за по-нататъшното създаване и развитие на първия „16 + 1 модерен селскостопански демонстрационен парк“ в Аграрния университет – Пловдив, каза още Василева. Паркът има високо технологично съдържание и  иновативен механизъм за работа.

По думите на д-р Василева  МЗХГ и ЦНСССКЦИЕ  работят  активно за стимулиране и насърчаване на преки бизнес контакти и взаимодействие между български и китайски компании в областта на селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост и горското стопанство. България се интересува не само от развитието на двустранни търговски отношения, но и от привличането на по-значими китайски инвестиции в България,  каза още заместник-министър Лозана Василева.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0