6.4. – вероятни критерии за оценка

През настоящия програмен период на Програмата за развитие на селските райони” (ПРСР) 2014-2020г. все ще не е имало прием по подмярка 6.4. „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности”, а в същото време именно тя се очаква с най-голям интерес от кандидатите, поради разнообразните проекти, които се подкрепят по нея.

Дългоочаквано, приемът на заявления най-вероятно ще стартира през април  (тази година), по повод на което в настоящата статия ще обсъдим вероятните критерии, по които се очаква проектните предложения да бъдат оценявани.

Все още няма насоки за кандидатстване, но благодарение на анализа на изминалите приеми по еквиваленти мерки, през периода 2007-2013г., бихме могли да направим основателно изводи за смисъла на критериите, които управляващият орган ще заложи.

  • Очаква се приоритет да получават производствени дейности, за сметка на туристическите услуги. Конкретно къщите за гости най-вероятно ще бъдат допустими само в допълнително определени селски райони на страната.
  • С оглед стремежа да се подпомагат проекти, които реално да се изпълнят и да бъдат стабилни във времето- приоритет ще се дава на съществуващи дружества и кандидати с опит и образование в сектора, за който се кандидатства.
  • В изпълнение на една от основните цели на ПРСР – допълнително точки ще се дават и на проекти създаващи работни места и запазващи съществуващи с цел устойчивост на инвестицията.
  • Проектите най-вероятно ще се оценяват и по критерии свързани с включването на инвестиции за намаляване на вредните емисии в околната среда.

Конкретна и окончателна информация се очаква скоро, но изложеното по-горе ще ви помогне да се ориентирате за същността на проектите, които ще се финансират.

За успешната подготовка и управление на проект по 6.4. може да разчитате на RISUKU. Посетете специално създадената им платформа, чрез която можете да заявите и консултация в някой от офисите им.

[button color=“red“ size=“medium“ link=“http://risuku.eu“ icon=““ target=“true“]risuku.eu[/button]

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0