Асоциация „Биопродукти“: Кой иска да унищожи биоземеделието

Днес, 3 май, Българска асоциация „Биопродукти“ свиква пресконференция, за да обяви, че единствените производители на биологична продукция в ЕС, които все още не са получили компенсаторни плащания, са българските. Нещо повече. Те дори нямат информация кога ще им бъдат преведени евросубсидиите по мерки 11 и 214. Кризисната за сектора ситуация се засилва и от факта, че заявителите по мерки 10 и 11 не могат да приключат очертаването на площите по Кампания 2017 г., която изтича на 15 май.

Акцент в пресконференцията ще е прогнозата за бъдещето на българското биопроизводство след всички перипетии, поставени пред него.

От асоциацията ще обяснят и какви действия на европейско ниво ще бъдат предприети.

„Официално навсякъде се тръби, че биоземеделието и здравословните храни са приоритет и основна грижа и задача на всяко управление в България, но фактите са други. Към настоящия момент биоземеделците са единствените, които не са получили своите плащания, компенсиращи по-ниските добиви и повече разходи. Това води до пълна неравнопоставеност с останалите сектори в земеделието. Едни получават парите си още през декември, други през януари, февруари… Днес вече е май, биоземеделците все още не са получили това, което ЕС е оценил като жизнено важно за тях“, се посочва в прессъобщението.

Пресконференцията започва от 12 часа в пресклуба на БТА в София.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0