Пари за образователни институции

school.jpg„Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура“

 

• минимална сума на безвъзмездната финансова помощ: 200 000 лв.
• максимална сума на безвъзмездната финансова помощ : 6 000 000 лв.

Схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали”
Схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ има за цел:
• Да подобри, обнови и модернизира образователната, социалната и културната инфраструктура в градските ареали;
• Да осигури социално включване и равен достъп за групите в неравностойно положение.

Схемата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Дейностите, които ще получат подкрепа, включват:

Реконструкция, ремонт и оборудване на образователни институции – детски ясли и градини, основни и средни училища;
Реконструкция, ремонт и оборудване на институции, предоставящи социални услуги;
Реконструкция, ремонт и оборудване на културни центрове, театри, читалища, библиотеки и други обекти, свързани с културния живот;
Одити за енергопотребление и внедряване на мерки за енергийна ефективност;
Подобряване достъпа на хора с увреждания до гореспоменатите институции;

Схемата включва три компонента:
Компонент 1 :Образователна инфраструктура;
Компонент 2: Социална инфраструктура
Компонент 3: Културна инфраструктура

Общият размер на средствата по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е 245 260 750 лева

15 Comments
 1. Здравейте,
  Искам да попитам може ли по програмата да кандидатства Държавен театър на пряко подчинение на Министерство на Културата и до кога е срока за кандидатсване?

 2. Reply
  стефанова 01.11.2008 at 0:56

  здравейте! Интересувам се дали по посочената програма може да се кандидатства за малки училищни проекти за облагородяване на училищната среда. Става въпрос за ученически проект.

 3. Програма „Регионално развитие” е една от основните програми, които финансира такъв тип дейности. Друга много голяма програма е „Развитие на селските райони” Приоритетна ОС 3, наредба 322 – по тази програма се финансират също такъв тип дейности, но чрез самата община където е местоположението на читалището за което ще са предназначени средствата. И най – важното нещо е също да влизате в приоритетните общини на самата програма. Тъй като не знам от къде сте не мога да Ви кажа дали сте в приоритетна община за програмата.

  Иво Янков

 4. Reply
  в.стефанов 10.04.2008 at 15:48

  Бих желал да дадете информация как може читалища да кандидатства за ремонтни дейност и обзавеждане. По ОП Рег.развитие общината не попада в списъка за допустимост за ремонт на културни институции. По коя друга програма може да се кандидатства за тези видове дейности? Благодаря предварително.

 5. Reply
  в.стефанов 10.04.2008 at 15:46

  Бих жерар да дадетеинформация как може читалища да кандидатства за ремонтни дейност и обзавеждане. По ОП Рег.развитие общината не попада в списъка за допустимост за ремонт на културни институции. По коя друга програма може да се кандидатства за тези видове дейности? Благодаря предварително.

 6. Уважаеми г – н Благоев,

  Както сигурно сте прочели в предходните наши отговори по темата, програмата, която финансира такъв тип дейности се казва ОП „Регионално развитие”координати на програмата можете да намерите на нашия сайт „Полезни web адреси”, освен нея се очаква да има финансиране за училища по – програми към Министерство на Образуванието и науката.
  Препоръчвам Ви да погледнете сайта на МОН, това е което можем да Ви кажем до момента.

  PS: Финансиране можете да получите за всичко, Моля когато задавате въпрос да конкретизирате точно за какво искате да получите средства. А не най – общо да ни питате „искам пари за реконструкция на училище”

  Благодарим за въпроса към нас
  Иво Янков

 7. Reply
  Иван Благоев 14.02.2008 at 11:08

  Здравейте, имам питане относно финансиране за реконструкция на спортно училище. По коя програма може да се кандидатсва и какви възможности има за реализиране на такъв проект? Ще ви бъда благодарен ако ме насочите към конкретни сайтове или форуми от където мога да получа възможно най-изчерпателна информация относно въпросът си. Благодаря Ви предварително.

 8. Reply
  Ивайло Янков 20.01.2008 at 16:28

  Здравейте г-жо Михнева,

  Благодаря за Вашият коментар, както и критиката. Когато тя е градивна е винаги полезна а от контекста се това се разбира ясно. Съжалявам, че сте останали с погрешно впечатление. Към момента Finansirane.eu, се издържа единствено от реклама и спонсори.
  Основни приоритети на уеб сайта Finansirane.eu са:

  • Подаване на разбираема и ясна информация към крайните потребители – потенциални бенефициенти на евро средствата.
  • Да показваме успели проекти финансирани от структурните фондове на ЕС, като това може да са проекти реализирани от различни консултантски компании, фирми, общини и пр.
  • Да станем отправна точка в избора на консултант от бенефициентите, като за тази цел работим усилено за осъществяване на партньорства с консултантски компании.
  • Да сформираме общност в която ползвателите на евро средства да си бъдат полезни един на друг, да споделят информация и т.н

  Стартирали сме инициативи като Интервю и Стани Автор с които да мотивираме повече хора да споделят своя опит.

  Партньорите с които работим основно специализират в бизнес консултинг, инфраструктурни проекти, проекти свързани с околната среда и т.н. Програмите които позволяват финансиране на подобен тип проекти са предназначени само за съответните бенефициенти, дали това са предприятия, общини или други структури няма значение защото идеите или конкретните искания са строго профилирани само за съответната структура. Това означава, че ние няма как да откраднем или използваме някоя идея на наш клиент за нас си, както вие посочвате във вашето питане.

  На въпроса Ви как става заплащането:
  При подписване на договор с наш партньор, клиента заплаща сума която е пряк разход за разработването на проекта(за всеки проект се сформира екип специалисти). Останалата част от заплащането е няколко процента от безвъзмездната сума по съответния грант, което се дава само при одобрение на проекта.

  г-жо Михнева,
  Това е което мога да Ви дам като информация на вашето питане, може да Ви се стори размито, но както отговаряме и на другите въпроси Моля заповядайте в нашия офис за да Ви се изяснят нещата повече. Просто в няколко изречения няма как да ви обясня всичко.

  Още веднъж Ви благодаря за отправения въпрос към нас
  Лек и спорен ден

 9. Здравейте,
  От публикуваните до момента коментари се разбира, че вие сте филма или сдружение, което изпълнява консултанска роля при подготовка на проекти. Както е видно всеки опит да се уточни въпрос, което се налага от „размитата“ информация в сайта, препраща към среща с вас. В тава няма нищо лошо. Тези дни стратира поредната грантова схема по ФАР, в която основното е финансиране на подготовка на проектни преложения с помощта на лицензиран, явно от МРРВ, консултант.
  Бих искала във връзка с това да запитам – какви са гаранциите, че идеи, които се споделят с вас няма да бъдат реализирани без участието на автора им. П окакъв начин се заплаща положения от вас труд – предварително или след спечелване на проект с ваше участие в него.
  Благодаря за разбирането – тонът ми е максимално коректен, моля да не приемате горните контстатации като упрек. Моментът е такъв, че всеки трябва да намери своето професионално място – включително печеленето на европари от фондовете е професия, съгласна съм с това. Притесни ми лансирането на сайта ви като сайт за информация…такъв е , но за вашата фирма.

 10. Извинете ни за неудобството с телефона г-жо МАРИНОВА, директен телефон на който можете да насрочите среща е 089 854 66 12, търсете Ивайло Янков

  Лек и спорен ден

  Ивайло Янков

 11. Reply
  SANYA MARINOVA 17.01.2008 at 13:06

  Здравейте отново, моля да посочите ден и час за среща при Вас от 21 до 25 януари т.г. Моля за директен телефон, тъй като с 489 69 59 немога да се свържа – постоянно дава заето!
  Благодаря Ви предварително и приятен уйкенд от мен!

 12. Благодарим за отправения въпрос

  За подобен тип проекти са предвидени средства по Оперативните програми, но както Вие сама сте посочили във вашето питане най – добре е да посетите нашия офис и на място да коментираме бъдещите възможности за финансиране на НПО.

  Моля да се свържете с нас на посочените координати които ще намерите на нашия уеб сайт.

  Иво Янков
  Проектен Координатор

  PS: Търсете: Ивайло Янков или Димитър Конев

 13. Reply
  SANYA MARINOVA 14.01.2008 at 15:16

  ZDRAVEYTE, INTERESUVA ME PRIEMATE LI VSE O6TE IDEYNI PROEKTI OT NPO. Stava vapros za:
  1| profesionalni pravni konsultacii za hora s uvrejdania.
  2| sazdavane na detski romski teatar kam 4itali5te.
  Moga li da se zapi6a za direktna sre6ta razgovor s va6 predstavitel za konsultacia prez m. anuari 2008 g.

 14. Благодарим за въпроса Ви към http://www.finansirane.eu

  Тази операция по – която можете да кандидатствате е част от ОП Регионално развитие, информация има на следния адрес http://www.bgregio.eu/. За по подробно разяснение моля да ни посетите в нашия представителен офис, който се намира:
  Гр. София,Ул. “Шарл Шампо” № 22 Ет: 1 Офис: 1, Нашите консултанти ще Ви обяснят как можете да усвоите средства по тази програма и какво е необходимо за подготовката на самия проект.

  Ние можем да Ви съдействаме при неговото разработване!!!

  Желаем Ви успех

  Иво Янков
  Проектен координатор

 15. Reply
  Светослава 10.01.2008 at 16:31

  Опитвам се да разбера повече подробности за тази програма, но не мога. Става въпрос конкретно за кандидатстване на читалища. Може ли някой да ми даде конкретна информация или адреси, на които да получа такава?! Благодаря!

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0