Начало / Акцент Евро Финансиране / Пчелите – ПРИОРИТЕТ по подмярка 6.3

Пчелите – ПРИОРИТЕТ по подмярка 6.3

П челите имат огромна роля за запазване на баланса в природата. Именно от тях зависи производството на храни, биологичното разнообразие и екологичната устойчивост. Кошерът е супер организъм, който работи за общото благосъстояние.

Средствата от Европейския съюз помагат на пчеларите да отглеждат повече и по-здрави пчели.

Освен от Национална програма по пчеларство, пчеларите могат да се възползват и от Програма за развитие на селските райони  2014-2020г, като през месец май 2019г. се очаква старта на подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014-2020г.

Приоритет по мярката получават земеделските производители действащи в сектор „Животновъдство“ отглеждащи едри и/или дребни преживни животни, свине или пчели.

ДОПУСТИМИ са кандидатите, които:

  • са регистрирани земеделски производители ( физическо лице, ЕТ, ЕООД или ООД регистрирани по Търговския закон, кооперации, регистрирани по Закона за кооперациите) ;
  • отглеждат не по-малко от 32 бр. пчелни семейства и не по-вече от 125 бр.;
  • имат доход от земеделски дейности, включително субсидии от схеми или мерки.

Финансовата помощ, която  ще получат е 15 000 евро, предоставена на два транша – първи 10 000 евро и втори 5 000 евро .

С помощта е необходимо да бъде увеличен броя на пчелните семейства в стопанството и  да се закупи необходимата за пчеларя пчеларска техника.

Например:  електрическа центрофуга, вани за разпечтване, вертикално сито за мед, восъкотопилка или друга необходима техника за отглеждането на пчелните семейства.

Една от тайните на успешното пчеларство е  максималното механизиране на дейностите, което освен за улесняване на пчеларите, помага за намаляване на разходите и подобряване качеството на произведената продукция.

Ако желаете да се възползвате от европейски финансови средства консултантите от консултантска фирма novek  имат необходимия опит, знания и умения  да ви съпроводят към  осъществяване на Вашата идея за един успешен бизнес, от началото до края  –  „От А до Я“.

На посочените контакти може да си уговорите среща за безплатна консултация, на която да обсъдите възможностите пред Вас.

София 02 489 69 59 Пловдив 0879 373 335 Варна 0888 580 069

ВИЖ СЪЩО

За Вас животновъди – превантивни мерки

През номеври в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г. беше добавена нова мярка 5 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.